• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Eden Hazard beste speler Europa League 2018-2019

  Eden Hazard

  Eden Hazard verliet Chelsea vorig seizoen met een knalprestatie.

  Eden Hazard (28) mag zich de beste speler van het voorbije Europa Leagueseizoen noemen. De aanvoerder van de Rode Duivels won het toernooi met Chelsea en was de uitblinker in de finale tegen Arsenal.

  Eden Hazard werd vanmiddag tijdens de loting voor de groepsfase in de bloemetjes gezet voor zijn prestaties van vorig seizoen.

   

  "Dag iedereen, ik heb net deze trofee mogen ontvangen. Dank aan iedereen die voor mij heeft gestemd. Ik wens alle spelers die dit seizoen de Europa League zullen spelen veel succes. Ciao, ciao", reageerde hij in een korte videoboodschap.

   

  Hazard kreeg de voorkeur op zijn ex-ploegmaat Olivier Giroud (Chelsea) en op Luka Jovic (Frankfurt), de Serviër waarmee hij nu samen speelt bij Real Madrid. Op de erelijst volgt de Belg Antoine Griezmann op.

   

  Eden Hazard ontbond vorig seizoen zijn duivels in de finale Chelsea - Arsenal (4-1). Hij maakte twee doelpunten en liet ook een keer scoren.

   

  Gisteren werd Virgil van Dijk uitgeroepen tot beste speler van de voorbije Champions League. De centrale verdediger van eindwinnaar Liverpool haalde het voor "usual suspects" Lionel Messi (Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Juventus).

  De goals uit de Europa League-finale: