Ga naar de inhoud

Sophie Berger gevloerd door titelverdedigster op WK judo

 vr 30 augustus 2019 09:31
Shori Hamada
Shori Hamada is de titelverdedigster.

Voor de Belgen is er een einde gekomen aan het wereldkampioenschap judo. Sophie Berger was de laatste die in actie kwam in Tokio. Ze verloor in de 3e ronde van de uittredende Japanse wereldkampioene Shori Hamada.

Winst tegen Europees kampioene, eruit tegen wereldkampioene

Sophie Berger (IJF-74) mag met opgeheven hoofd het WK in Japan verlaten. Zij toonde progressie en die liet haar toe in ronde 2 de Russische en regerende Europese kampioene Aleksandra Babintseva (IJF-17) uit te schakelen.

 

Samen met coach Cédric Taeymans had Berger een perfect tactisch plannetje bedacht om de aanvallen van de Russin te counteren en tegelijkertijd het juiste moment af te wachten om zelf aan te vallen. Dat moment kwam er pas na anderhalve minuut in de extra tijd. Het leverde een loepzuivere ippon op.

 

In de achste finales moest Berger het dan opnemen tegen Shori Hamada (IJF-3). Eén aanval van de uittredende wereldkampioene volstond voor een ippon.

 

Berger was de laatste Belg die in actie kwam in Tokio. Ons land verlaat het toernooi met een medaille: de zilveren plak van Matthias Casse.

Belgen op het WK judo 2019

mannen
-60 kg Jorre Verstraeten out in 3e ronde
-66 kg Kenneth Van Gansbeke out in 1e ronde
-73 kg Dirk Van Tichelt out in 1e ronde
-81 kg Matthias Casse zilver
  Sami Chouchi out in 4e ronde
vrouwen
-52 kg Charline Van Snick 7e
  Amber Ryheul out in 2e ronde
-57 kg Mina Libeer out in 1e ronde
-70 kg Roxane Taeymans out in 2e ronde
  Gabriela Willems out in 2e ronde
-78 kg Sophie Berger out in 3e ronde