• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgisch team ligt na dressuur op olympische koers op EK eventing

  Karin Donckers

  Karin Donckers staat individueel op de 11e plaats na de dressuur.

  Op het EK eventing in Luhmülen (Duitsland) staat de Belgische ploeg na de dressuur op de derde plaats. De Belgische ploeg is op het EK op zoek naar een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

  De Belgische eventing-ploeg heeft uitstekend gepresteerd in de dressuur, het eerste onderdeel van eventing. Met 90,9 punten moet België enkel Duitsland en Groot-Brittannië laten voorgaan.

   

  Individueel delen Karin Donckers (met Fletcha) en Laura Loge (met Absolut Allegro) de elfde plaats. Allebei hebben ze 28,8 punten achter hun naam. De twee andere Belgen halen nog net de top 30: Constantin van Rijckevorsel (met Beat It) en Lara de Liedekerke-Meier (met Alpaga) verzamelden 33,3 punten en staan op de 29e plaats.

   

  Zaterdag wordt de cross-country gereden, zondag staat de jumping op het programma. Er worden in Luhmülen 2 tickets voor de Olympische Spelen uitgedeeld. Duitsland en Groot-Brittannië zijn al zeker van Tokio, net als Frankrijk (4e in de tussenstand) en Ierland (5e). België heeft dus een goeie zaak gedaan in de dressuur.