• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Selemani sleept de voetbalbond voor de rechter

  Poseren in Kortrijk-shirt doet Faïz Selemani (l) al, spelen nog niet.

  De soap rond Faïz Selemani is nog niet afgelopen. De flankaanvaller spant een kortgeding aan tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

  De voetbalbond weigert Faïz Selemani speelgerechtigd te verklaren voor zijn nieuwe club KV Kortrijk. Daar is de speler het natuurlijk niet mee eens. Bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel diende hij nu zelfs een verzoek in om de competitie te laten stilleggen.

   

  Selemani, die zijn contract bij Union ontbond om nadien voor KV Kortrijk te tekenen, eist een dwangsom van 25.000 euro per dag zolang hij niet speelgerechtigd is. De kortgedingrechter buigt zich maandag over de zaak.

   

  Intussen spande Selemani, wiens contract bij Union nog tot medio 2021 liep met optie op een extra jaar, ook een rechtszaak aan bij de arbeidsrechtbank in Brussel. Die zaak komt op 8 oktober voor, maar zo lang wil de Comorese international duidelijk niet wachten op zijn debuut bij KV Kortrijk.

  Voer voor de arbitragecommissie volgens de KBVB

  Volgens de KBVB moet KV Kortrijk eerst in actie schieten. De ernstige fouten van Union, waarop Selemani zich beroept om zijn contract bij de Brusselse club eenzijdig te verbreken, moeten beoordeeld worden door een arbitragecommissie van de voetbalbond alvorens de Comorees bij een andere club kan aansluiten. KV Kortrijk moet die procedure inleiden, waarna een 16-koppige commissie zich daarover buigt. Zolang dat niet gebeurd is, kan Selemani niet spelen voor Kortrijk.