Sandrine Tas scoort opnieuw voor succesvolle Belgische skeelerploeg op EK

  Sandrine Tas

  Met een totaal van 15 medailles hebben de Belgen het pisteprogramma van het EK skeeleren in Pamplona afgesloten. De skaters voegden drie gouden, een zilveren en een bronzen plak toe aan de tien medailles van de eerste twee dagen. Kopvrouw Sandrine Tas veroverde maar liefst vijf keer goud.

  Sandrine Tas eiste de 1.000 meter op en maakte als kopvrouw van de aflossing opnieuw haar reputatie waar. Halfweg dit EK benadert Tas met 5 keer goud haar persoonlijke score van vorig jaar. Toen won ze 7 keer goud en 2 keer zilver. 

   

  In de aflossingskoers over 3 kilometer was het trio Tas, Nymphe Keuleers en Anke Vos ongenaakbaar. Een Spaans en een Portugees trio werd makkelijk geklopt. 

   

  Niet alleen Tas, maar ook junior Jason Suttels imponeerde op de 1.000 meter. Op twee ronden van het einde ontsnapte de jonge Belg en deklasseerde hij de tegenstand. 

   

  Bij de jonge dames strandde Fran Vanhoutte op acht duizendste seconde van de titel. De juniore pakte het zilver. Bij de mannen eindigde Indra Médard dankzij een sterke eindspurt als 4e. 

   

  In het zog van Sandrine Tas kon een sterke Anke Vos beslag leggen op de 3e plaats.