Ga naar de inhoud

Red Flames tonen veerkracht in oefeninterland tegen Engeland

 do 29 augustus 2019 21:45
De Red Flames vieren een van hun doelpunten.

De Belgische voetbalvrouwen hebben 3-3 gelijkgespeeld tegen Engeland in een oefenpot. Dinsdag spelen de Red Flames tegen Kroatië hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2021.

De Red Flames trekken dinsdag in Leuven hun kwalificatiecampagne voor het EK op gang en konden vanavond al eens opwarmen. Tegenstander Engeland, de nummer 5 op de FIFA-ranking en halvefinalist op het WK, liep snel 0-2 uit.

 

Maar België bereikte de rust met een 2-2-tussenstand en kwam na de pauze zelfs op voorsprong. Uiteindelijk werd er in Leuven afgeklokt op een gelijkspel na een Engelse strafschop.

 

De Belgen zitten op weg naar het EK 2021 in Engeland in een poule met, naast Kroatië, ook nog Zwitserland, Roemenië en Litouwen.

 

De groepswinnaar stoot rechtstreeks door naar het hoofdtoernooi, net als de drie beste tweedes (op negen groepen). De zes andere tweedes spelen barrages om de drie resterende tickets. Engeland is als organisator rechtstreeks geplaatst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.