• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vanderbiest: "Gezwicht voor de vier magische letters RWDM"

  Het was een van de moeilijkste beslissingen uit zijn leven, zegt hij zelf. Fred Vanderbiest heeft naar eigen zeggen lang moeten nadenken om zijn job als assistent bij KV Mechelen op te geven en hoofdtrainer te worden bij RWDM. Zijn gevoel riep hem terug naar Brussel.

  Met RWDM vindt Vanderbiest een oude liefde terug. De voormalige middenvelder doorliep er de jeugdreeksen en maakte er zijn profdebuut. "Ik ben blij om thuis te zijn", zegt Vanderbiest. "Het was een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven."

   

  "Bij KV Mechelen heb ik twee schitterende seizoenen beleefd. Met bekerwinst en promotie, het fantastisch publiek en een gloednieuw stadion. Ik zat er goed. Mijn oude liefde (RWDM) had ik al een keer of twee weggeduwd. Ik heb hier veel meegemaakt: twee degradaties, de laatste winst tegen Anderlecht en de bomvolle stadions. Ik stond in de ploeg toen we voor het laatst naar eerste klasse promoveerden."

   

  "Rood-wit-zwart zit in mijn aders en dus heb ik de sprong gewaagd. Wat het moeilijk maakte, is dat KV Mechelen een fantastische club is. Ook daar zit veel passie bij de supporters, zoals hier bij RWDM. Maar ik ben gezwicht voor die vier magische letters."

   

  Veel voorbereidingstijd krijgt Vanderbiest niet met zijn nieuwe kern, want over twee dagen wacht al de eerste competitiewedstrijd tegen Dender. "Maar ik heb al een ploeg in mijn hoofd. We gaan de weinige tijd die we hebben gebruiken om iets neer te zetten. Onze korte voorbereiding is geen excuus en als we falen, neem ik de verantwoordelijkheid op mij."

  Het was een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven. Bij KV Mechelen heb ik twee schitterende seizoenen beleefd. Met bekerwinst en promotie, het fantastisch publiek en een gloednieuw stadion.