• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kampioen RC Genk: "Er moet ambitie zijn om te overwinteren"

  Kampioen Racing Genk moest geen voorrondes spelen.

  Liverpool, Napoli en RB Salzburg zijn de tegenstanders van Racing Genk in de groepsfase van de Champions League. Bijzonder aantrekkelijk, maar sportief ook loodzwaar. Toch, technisch directeur Dimitri de Condé? "We hebben 6 kansen en daar kijken we naar uit."

  "Salzburg wordt onderschat"

  "Tegen de titelverdediger op Anfield mogen spelen is een unieke ervaring. Dat wordt sowieso onvergetelijk", stelt technisch directeur Dimitri de Condé na de loting aan Sporza.

   

  "Napoli is top voor onze Italiaanse gemeenschap, met Mertens en Koulibaly die we kennen."

   

  "En Salzburg is geen slechte ploeg, maar ik hoor meteen dat we dan kans maken. Ja, die is er thuis, maar we weten ook hoe moeilijk Club Brugge het ginds had in een vorige Europese campagne. Dat is ook gewoon een goeie ploeg, de ploeg die onderschat wordt."

   

  "Hebben we ambitie? Ja. We willen onze thuisreputatie hoog houden in de Champions League, we proberen minstens één match te winnen en als we starten, dan moet overwinteren de ambitie zijn."

   

  "Iedereen zal nu zeggen dat we tegen Liverpool moeten stunten, maar dat wordt bijzonder moeilijk. Je moet het in Salzburg doen. Je moet die ambitie ook in de groep leggen. We hebben 6 kansen en daar kijken we naar uit."

  "Laten zien of het Belgische voetbal stappen heeft gezet"

  Is Dimitri de Condé niet een beetje jaloers op Club Brugge? "We mogen allebei tevreden zijn", zegt de TD. "Ik ben een Barça-fan en ga dus niet graag naar Real. Maar ik ben gewoon tevreden dat zij ook een topgroep hebben. We kunnen laten zien of het Belgische voetbal stappen heeft gezet. Dat is de uitdaging voor beide clubs."

   

  Zal deze loting ook een rol spelen in een eventueel vertrek van Sander Berge en Aly Samatta? "Daar is de loting belangrijk in. Zo droomt Samatta ervan om in Engeland te spelen. Als hij een goed figuur slaat tegen Liverpool, dan zullen zijn kansen vergroten. Ik ga er dus vanuit dat zij blijven."