• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Clement: "Ik ga ervan uit dat je tegen iedereen punten kunt pakken"

  Philippe Clement ziet kansen.

  Club Brugge won gisteren tegen Linz al de jackpot, maar ook na de loting waren er bij de vicekampioen alleen maar lachende gezichten. Jan Breydel verwelkomt de komende maanden PSG, Real Madrid en Galatasaray. "We gaan uiteraard vol voor de 3e plaats en wie weet kunnen we voor een nog grotere stunt zorgen", zegt de coach.

  Clement: "Heel benieuwd wat mijn spelers op dit niveau kunnen brengen"

  "Bij een loting kun je twee kanten uit: ofwel wordt het sportief interessant, ofwel wordt het commercieel sensationeel", analyseert T1 Philippe Clement. "Het is dat laatste geworden."

   

  "Dat is ook eens mooi, want het is een tijd geleden dat de echt grote namen nog gepasseerd zijn in Jan Breydel."

   

  Sportief wordt het wel een loodzware opdracht. "Je kunt tegen iedereen punten pakken. Daar ga ik van uit. Als speler heb ik dat ook altijd gedaan tegen de grote namen. Soms is dat gelukt."

   

  "Het zijn wedstrijden waarin we heel veel te winnen en weinig te verliezen hebben. Ik ben heel benieuwd wat mijn spelers op dat niveau kunnen brengen."

   

  "Of we kunnen doorstoten? Daarvoor heb ik Galatasaray nog niet genoeg bekeken. Maar we gaan uiteraard vol voor de 3e plaats en wie weet kunnen we voor een nog grotere stunt zorgen."

  Het zijn wedstrijden waarin we heel veel te winnen en weinig te verliezen hebben.

  Philippe Clement

  Vormer: "Een betere poule kan in mijn ogen niet"

  • Ruud Vormer: "Ik ben hier heel blij mee. Het is pittig, maar heel mooi. We zullen er zeker van genieten, maar we proberen ook te presteren. Een betere poule kan in mijn ogen niet. Hiervoor hebben we die 4 wedstrijden gewonnen in de voorrondes. En dan word je op deze manier uitbetaald."
  • Hans Vanaken: "Het is een toploting. We spelen tegen twee kleppers en tegen een team dat ik moeilijker kan inschatten. Maar Galatasaray zal ook wel goed zijn. Het wordt mooi om ons te meten met die wereldsterren. We doen ons best om het voetbal dat we nu brengen door te trekken naar deze wedstrijden."