• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Davies: "Het is bitterzoet, want Kompany als coach biedt ook geweldige voordelen"

  Simon Davies en Vincent Kompany op de open training van deze week.

  Bij Anderlecht gaat het er deze week een beetje anders aan toe. Nu Vincent Kompany in de lappenmand ligt, kan de trekker van het project nog meer zijn stempel drukken op het trainingsveld. Een situatie die T1 Simon Davies alleen maar toejuicht, zo liet hij zelf verstaan. 

  Op zijn persbabbel kwam Simon Davies al snel met een update over Vincent Kompany. "Die vraag zal toch komen, dus zal ik nu maar al meteen antwoorden", opende hij.

   

  "Vincent heeft een kleine blessure aan zijn hamstrings. Het lijkt niet zo erg als eerst gedacht, maar tijd zal alles uitwijzen."

   

  Kompany combineert zijn herstel nu met het leiden van de trainingen. "Het is ongeveer gelijkaardig aan toen hij wel meetrainde", zegt Davies over de aanpak van de voorbije dagen. "Hij toont zijn filosofie op training, maar nu meer als coach dan als speler."

   

  "We kennen zijn kwaliteiten op het veld, maar hem er nu bij hebben als coach biedt ook geweldige voordelen. In die zin is zijn blessure dus bitterzoet."

   

  "Hoe we het zondag tegen Standard zullen aanpakken? Uiteraard zal hij in het stadion contact met ons hebben, maar hij mag niet op de bank zitten."

   

  "Of ik dat jammer vind? Ik had hem vooral graag op het veld gehad", lachte Davies. "Het zou fantastisch zijn om hem naast mij op de bank te hebben, maar regels zijn regels."