• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dezelfde dag ontbindt Ogunjimi contract bij Lierse en tekent bij Patro

  Stijn Stijnen en Marvin Ogunjimi.

  Stijn Stijnen en Marvin Ogunjimi.

  Nauwelijks enkele uren nadat zijn contract bij Lierse Kempenzonen werd verbroken, heeft Marvin Ogunjimi een nieuwe club gevonden. Hij trekt naar reeksgenoot Patro Eisden, in de eerste amateurdivisie. De 31-jarige aanvaller ondertekende een meerjarige overeenkomst bij de ploeg van trainer Stijn Stijnen.

  Ogunjimi was overbodig geworden bij Lierse Kempenzonen. Donderdagvoormiddag werd bekend dat zijn contract verbroken werd en enkele uren later pronkte hij met Stijnen op de foto. Hij zet zijn carrière voort in Limburg.

   

  Het voetballeven van Marvin Ogunjimi leest al enkele jaren als een ontdekkingsverhaal. Na te zijn doorgebroken bij Racing Genk volgde in januari 2012 een miljoenentransfer naar het Spaanse Mallorca. Daar kon hij in het eerste half jaar zijn stempel niet drukken, waarna uitleenbeurten volgden aan Standard, Beerschot en OH Leuven.

   

  Vanaf juni 2014 begon Ogunjimi aan zijn odyssee doorheen exotische voetballanden. Na Strömgodset in Noorwegen volgden Suwon in Zuid-Korea, Ratchaburi Mitr Pol in Thailand, Skënderbeu in Albanië en Okzhetpes in Kazachstan.

   

  In augustus 2017 streek hij in Nederland bij MVV Maastricht neer. Nadien trok hij nog naar het Wit-Russische Dinamo Brest en het Vietnamese Saigon. In november vorig jaar keerde hij terug naar België bij Lierse Kempenzonen, maar daar was hij dus overbodig geworden.

   

  Patro Eisden begint zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Seraing aan de competitie in de eerste amateurdivisie. Het team van coach Stijn Stijnen promoveerde vorig seizoen uit de tweede amateurklasse.