Ga naar de inhoud

Belgen op het WK judo 2019

mannen
-60 kg Jorre Verstraeten out in 3e ronde
-66 kg Kenneth Van Gansbeke out in 1e ronde
-73 kg Dirk Van Tichelt out in 1e ronde
-81 kg Matthias Casse zilver
  Sami Chouchi out in 4e ronde
vrouwen
-52 kg Charline Van Snick 7e
  Amber Ryheul out in 2e ronde
-57 kg Mina Libeer out in 1e ronde
-70 kg Roxane Taeymans out in 2e ronde
  Gabriela Willems out in 2e ronde
-78 kg Sophie Berger out in 3e ronde

Roxane Taeymans en Gabriella Willems moeten WK judo vroeg verlaten

 do 29 augustus 2019 08:47
Roxane Taeymans

Op het WK judo in Tokio zijn Gabriella Willems en Roxane Taeymans allebei uitgeschakeld in de tweede ronde van de gewichtsklasse tot 70 kg. Willems verloor met ippon na een armklem, Taeymans moest het hoofd buigen na een houdgreep. 

In haar eerste kamp op dit WK won Willems haar gevecht met ippon omdat de Indiase Gamira Choudhary geen enkel verweer kon bieden. Aan haar volgende opponente, de Puerto Ricaanse Maria Perez, had Willems meer dan de handen vol. Het initiatief kwam van Perez, de vicewereldkampioene van twee jaar geleden, en die tactiek loonde. 17 seconden voor tijd kon Perez het afmaken met ippon. 

 

Roxane Taeymans was vrij geloot in de eerste ronde en bekampte nadien de Portugese Barbara Timo, door wie onze landgenote al tweemaal geklopt werd in evenveel duels. Binnen de minuut was de kamp afgelopen. Taeymans viel aan op de ground, maar liep op een counter na een houdgreep.

 

Vrijdag komt Sophie Berger als laatste Belg in actie op het WK. Met het zilver van Matthias Casse staat de Belgische medailleteller op één.