Matthias Casse pakt zilver op WK judo, goud is voor Israëliër

  Matthias Casse ligt uitgeteld op de grond na de WK-finale.

  Matthias Casse heeft zilver veroverd op het WK judo. In de klasse tot 81 kg was de Israëlier Sagi Muki te sterk in de finale. De zilveren plak van Casse is de eerste Belgische medaille op dit WK judo.

  Matthias Casse legde een vlekkeloos parcours af op weg naar de halve finales, waar hij met de Iraniër Saeid Mollaei een taaie klant tegenover zich kreeg. De Belg velde de uittredende wereldkampioen met een armklem: ippon en een plek in de finale.

   

  Daarin trof Casse, de Europese kampioen, de nummer 2 van de wereld, de Israëliër Sagi Muki. Dat bleek een te zware opdracht, want Muki was te sterk voor Casse en vloerde onze landgenoot na 2'39" met ippon. De zilveren plak van Casse is de eerste Belgische medaille op dit WK judo.

   

  In dezelfde categorie als Casse sneuvelde Sami Chouchi in de 4e ronde.

  Verslag van het WK van Matthias Casse

  Bekijk hier de kampen van Matthias Casse:

  Parcours van Matthias Casse op WK
  2e ronde wint van Zha Lasai (Chn) met ippon
  3e ronde wint van Antonio Esposito (Ita) met waza-ari
  4e ronde wint van Filip Stancel (Svk) met ippon
  kwartfinale wint van Dominic Ressel (Dui) met ippon
  halve finale wint van Saeid Mollaei (Irn) met ippon
  finale verliest van Sagi Muki (Isr) met ippon