• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Clement: "Camp Nou is speciaal voor mij, maar misschien spreek ik donderdag anders"

  Club Brugge heeft zijn Europese droom gerealiseerd. Het is de eerste Belgische club die zich via de voorronde in het niet-kampioenenspoor heeft geplaatst voor de Champions League. Tot grote blijdschap natuurlijk bij trainer en spelers.

  Clement: "De juiste lessen getrokken uit heenmatch"

  Philippe Clement verklapte wat hij meteen na de match tegen Linz tegen zijn spelers zei. "Dat ze even mogen vieren, maar dat het zondag opnieuw een belangrijke match is. Dat is misschien een beetje de sfeer bederven", lachte hij. "Maar het gaat snel. En morgen is het al een belangrijke dag met de loting."

   

  "Dat er twee Belgische clubs in de Champions League spelen is goed voor het Belgische voetbal. Dat dat dankzij mij is? Nee, dat is te danken aan veel mensen. In Brugge en in Genk."

   

  Club verdient een pluim voor de manier waarop het de terugmatch aanpakte tegen Linz, een vervelende tegenstander. Alleen de tegengoal was een domper. "Ik was kwaad. Dat was helemaal geen goed moment om een tegengoal te slikken. We moeten geconcentreerd blijven. Anderzijds zijn we met bepaalde jongens nog maar 6 of 4 weken aan het werken. We zullen nog fouten maken, maar moeten er uit leren."

   

  "Vandaag heeft de ploeg bewezen dat ze de goede lessen heeft getrokken uit de heenmatch. Ik heb bij momenten goed voetbal gezien tegen een ploeg die dat eigenlijk niet toelaat. Ik ben blij dat we twee dagen tactisch hebben kunnen trainen en dat mijn spelers heel geconcentreerd waren."

   

  Donderdag volgt de loting voor de groepsfase van de Champions League. Clement heeft wel een idee over het stadion waar hij graag eens zou coachen. "In Camp Nou ben ik als speler twee keer geweest en dat is voor mij speciaal. Vooral door de ploeg en manier van spelen. Maar misschien dat ik anders zal spreken als ze uit de bokaal komen voor ons."

  Ik heb bij momenten goed voetbal gezien tegen een ploeg die dat eigenlijk niet toelaat. Ik ben blij dat we twee dagen tactisch hebben kunnen trainen en dat mijn spelers heel geconcentreerd waren.

  Vormer: "We waren nerveus, maar begonnen goed"

  Ook aanvoerder Ruud Vormer was een blije mens. Hij mag zich binnenkort opnieuw tonen aan Europa. "In mijn ogen is het dik verdiend dat wij doorgaan. Linz kwam hier eigenlijk niet om te voetballen. We waren nerveus, want de Champions League is het hoogste, maar we begonnen heel goed. Alleen moeten we leren het dan meteen af te maken. Dat deden we vorig seizoen, scoren na 5 minuten."

   

  "Vorig week was verschrikkelijk, maar vandaag zat er veel meer voetbal in van onze kant. Er zat heel veel druk op deze match. Voor onszelf, voor de fans en voor het bestuur. We hebben het toch maar mooi voor elkaar." 

   

  Hoe ver Club kan geraken in de Champions League hangt van de loting donderdag af. "Ja altijd maar die clichés, maar het is zo. Het hangt af van de loting morgen. We gaan natuurlijk wel proberen punten te pakken."