• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kevin De Weert: "Dom van mij en het gevolg van maandenlange frustratie"

  Kevin De Weert en Victor Campenaerts

  In april loodste Kevin De Weert Victor Campenaerts mee naar het werelduurrecord. Nu staat het licht op oranje voor de prestatiemanager.

  Kevin De Weert erkent dat er een incident heeft plaatsgevonden in de Vuelta. De prestatiemanager heeft zijn excuses aangeboden en geeft aan onze redactie mee dat hij zich niet welkom voelde binnen Lotto-Soudal. De oud-bondscoach denkt er nu aan "om de eer aan zichzelf te houden".

  "Absoluut niet slim van mij"

  Afgelopen vrijdag, aan de vooravond van de Ronde van Spanje, heeft zich een incident voorgedaan met Kevin De Weert (37) en de Lotto-Soudalploeg. Naar aanleiding daarvan heeft het team zijn prestatiemanager geschorst.

   

  De Weert wil niet in detail treden over het incident. De voormalige renner en bondscoach erkent in een gesprek met Sporza wel dat het heeft plaatsgehad en dat hij daarvoor zijn excuses aan renners en personeel heeft aangeboden. 

   

  "Het was dom van mij", reageert De Weert. "Dit voorval is het gevolg van een maandenlange frustratie omdat ik mij niet welkom voelde binnen het team."

   

  Volgens De Weert was de Lottoleiding op zoek naar een stok om te slaan "en die heb ik hen gegeven. Ik besef dat dat absoluut niet slim was van mij." Een eerdere waarschuwing heeft hij naar eigen zeggen niet gekregen.

  Dit voorval is het gevolg van een maandenlange frustratie omdat ik mij niet welkom voelde binnen het team.

  Kevin De Weert

  Stapt Kevin De Weert zelf op?

  Kevin De Weert is momenteel op vakantie en heeft volgende week woensdag een afspraak met de teamleiding. In een gesprek met onze redactie geeft hij aan om "de eer aan zichzelf te houden" en dat hij wellicht zelf zal opstappen.

   

  "In zo’n werkomgeving heeft het weinig zin om voort te doen. Ik heb de voorbije jaren voldoende bewezen dat ik goed werk lever als ploegleider en heb daarom vertrouwen in mezelf. Ik wil dit conflict/voorval niet in de pers uitvechten", besluit de voormalige bondscoach.

  Kevin De Weert en Tom Boonen

  Kevin De Weert en Tom Boonen op het WK van 2016 in Qatar.

  In huis gehaald door vorige CEO

  Kevin De Weert werd vorig jaar door de nieuwe CEO Paul De Geyter losgeweekt als bondscoach bij de wielerbond. Hij werd aangesteld als prestatiemanager bij Lotto-Soudal en begeleidde voor een groot deel de werelduurrecordpoging van Victor Campenaerts. Paul De Geyter werkt intussen niet meer bij Lotto en is als CEO vervangen door John Lelangue.