• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ivan De Witte: "De ploeg is nog niet klaar, voor mij is het een 7 op 10"

  Gent wil zich in Rijeka kwalificeren voor de Europa League-poules. De heenmatch eindigde op 2-1.

  In de laatste voorronde van de Europa League verdedigt AA Gent in Rijeka een 2-1-winst. Vlak voor de trip naar Kroatië kon Sporza voorzitter Ivan De Witte strikken voor een gesprek. "Vooral door het tegendoelpunt zijn de kansen 50/50."

  "Ik zit hier met goeie hoop dat we ons zullen kwalificeren, maar met een gerust gemoed dat is toch wat veel gezegd. Als ik alles bij elkaar tel hebben we een goeie kans om ons te kwalificeren", klinkt De Witte hoopvol.

  "Rijeka kan goed voetballen, is technisch sterk en speelt gedisciplineerd. Die discipline kan het ons wel eens moeilijk maken. Vooral door het tegendoelpunt zijn de kansen 50/50. Het was goed dat mijn luide vloek na dat tegendoelpunt niet te horen was. Want, laat ons eerlijk zijn, het was een vermijdbaar doelpunt na een dubbele fout van ons."

  Blij met Depoitre en Kums

  "De komst van Depoitre is belangrijk. We waren er al een tijdje mee bezig en hadden Laurent diverse keren gezien. Door hem vertrouwen te geven en hem de smaak van het verleden te laten proeven heeft hij finaal gekozen voor AA Gent. Deze beslissing zal zowel hem als ons nog veel plezier bezorgen."

   

  "Toen we merkten dat Kums niet meer paste in de plannen van Anderlecht, was een transfer plots een optie. Vorige woensdag hebben we de transfer nog net op tijd kunnen afronden zodat hij nog speelgerechtigd is voor de wedstrijd tegen Rijeka."

  Laurent was voor de positie van spits een bedoelde transfer, Sven was een opportuniteit. Ik ben ervan overtuigd dat beiden goed zullen meevallen.

  Ivan De Witte

  "Het zijn twee verschillende transfers: Laurent was voor de positie van spits een bedoelde transfer, Sven was een opportuniteit. Ik ben ervan overtuigd dat beiden goed zullen meevallen."

  De Witte: "Ik ben ervan overtuigd dat beiden goed zullen meevallen"

  ...maar "ploeg is nog niet klaar"

  Hoe schat De Witte AA Gent in na een maand? "Bij mij overheerst een dubbel gevoel. Enerzijds is de groep kwaliteitsvoller. Anderzijds moeten er nog automatismen gekweekt worden. De ploeg is nog niet klaar. Voor mij is het een 7/10. Als we dit goed op de rails krijgen, hebben we een zeer degelijke ploeg."

   

  Gent kon dit seizoen nog maar twee keer de nul houden. Zijn er nog transfers op til? "Op defensief vlak is er nog wat werk. Met Dylan Bronn wordt gesproken. We doen ons uiterste best om hem bij ons te houden. Daarnaast proberen we nog "iets te realiseren.""

  Hopelijk poules in Europa en comfortabel naar play-off I

  "Met deze ploeg wil ik mikken op play off I zonder al te veel problemen. Niet meer zo'n hobbelig parcours", wil De Witte beter doen dan vorig jaar.

   

  "Voor het prestige van de club en voor de club die we willen zijn, is de wedstrijd tegen Rijeka heel belangrijk. We zijn geen club die altijd aan de top moet spelen, maar we willen ons regelmatig kwalificeren voor Europa."