• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse traditieclub Bury verdwijnt na 125 jaar uit Football League

  Bury won tweemaal de FA Cup.

  Supporters van Bury, een traditieclub die recent nog in de Engelse 3e klasse speelde, beleven donkere dagen. Bury kende al een tijdje financiële problemen en vond geen kandidaat-overnemer. Voor het eerst sinds 1992 wordt een voetbalclub uit de Football League, het Engelse profvoetbal, gezet.

  "Dit is ongetwijfeld een van de donkerste dagen in de recente geschiedenis van de Football League", zegt Debbie Jevans van de Engelse Football League EFL. "Ik begrijp dat dit een zeer moeilijke en verontrustende tijd is voor de spelers, staf en supporters van Bury. Zonder twijfel zal dit nieuws door de hele voetbalfamilie gevoeld worden."

   

  "Niemand wilde in deze positie terechtkomen, maar gezien de herhaaldelijke gemiste deadlines, meerdere uitgestelde wedstrijden en geen aantoonbaar bewijs van verbetering hebben we deze moeilijke beslissing moeten nemen."

   

  Het water stond Bury al maanden aan de lippen. De club die in 1885 opgericht werd, mocht niet eens aan het seizoen in de Engelse derde klasse beginnen omdat de financiële situatie te hachelijk was. Eind 2018 leek Steve Dale de club een reddingsboei toe te werpen, maar 5 maanden later wilde hij opnieuw van de club af. 

   

  Vrijdag stelde de Engelse Football League een ultimatum: voor dinsdag 18.00u moest iemand met de nodige 3 miljoen euro op de proppen komen, zoniet zou Bury geschrapt worden uit het Engelse voetbal. Even leek het bedrijf C&N Sporting Risk geïnteresseerd, maar de deal ketste af. 

   

  De EFL hield zich aan de gestelde deadline en Bury verdwijnt zo na 125 jaar uit het Engelse profvoetbal. The Shakers wonnen 2 FA Cups, in 1900 en 1903. Het is de eerste club sinds Maidstone in 1992 die de EFL noodgedwongen moet verlaten.