• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Amerikanen leggen beslag op aandelen Kortrijk, maar club maakt zich geen zorgen

  0 / 0

  KV Kortrijk is verwikkeld geraakt in een juridische strijd tussen de Maleisische eigenaar Vincent Tan en het Amerikaans bedrijf Radioshack. De Amerikanen hebben beslag gelegd op de aandelen van Tan bij Kortrijk, maar dat zou alleen bij een verkoop van de club gevolgen hebben voor KV Kortrijk.

  Een rechtbank in New York heeft de groep achter het electrobedrijf Radioshack een bewarend beslag toegewezen op eigendommen van Vincent Tan in een handelsdispuut. Radioshack koos voor de aandelen die Tan heeft bij KV Kortrijk. Tan is ook aandeelhouder bij Cardiff City.

   

  "Tan of een van zijn bedrijven moet iets betalen aan Radioshack en daarom hebben ze zijn aandelen bij KVK gekozen voor een bewarend beslag. In de pers heeft al vaak gestaan dat KVK te koop staat en als dat zou gebeuren dan kan Radioshack zo makkelijk zijn achterstallig geld recuperen", reageert KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns.

   

  "Maar ik maak me geen zorgen. Het heeft geen enkele implicatie voor de werking of rekeningen van Kortrijk. Ik veronderstel ook dat meneer Tan deze zaak zal regelen."

   

  Geruchten doen al een tijdje de ronde dat KV Kortrijk te koop staat, maar daarover is geen nieuws. "Elk bedrijf staat altijd te koop", blijft Allijns op de vlakte. "Meer weten wij er niet van, maar KVK staat niet meer te koop dan gisteren of dan over 6 maand."