• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bölöni: "Of ik nerveus ben? Ik ben al nerveus sinds mijn 16e"

  Boloni

  Laszlo Bölöni hoopt met Antwerp de groepsfase van de Europa League te bereiken.

  Antwerp staat op 1 wedstrijd van het hoofdtoernooi in de Europa League. "Het wordt een belangrijke match tegen AZ, maar ik hoop dat er nog belangrijkere matchen volgen", zegt Antwerp-coach Laszlo Bölöni.

  Na de 1-1 uit de heenmatch hoeft Antwerp het in "eigen stadion" (het speelt weer in Brussel) maar af te maken tegen AZ. "Je moet sterk staan om zo'n match in je voordeel te doen kantelen. Naarmate de wedstrijd vordert, zal de druk groter worden, want dan komt de uitschakeling voor één team dichterbij", zegt Laszlo Bölöni.

   

  "Of ik daar nerveus van word? Ik ben al nerveus sinds mijn 16e en zo ben ik gebleven als trainer. Soms wordt dat wat veel, maar het werkt ook als een drug. Supporters betalen zelfs om die opwinding te voelen."

   

  "Het wordt in ieder geval een belangrijke wedstrijd, die nog grotere deuren kan openen. Ik hoop dus dat er nog belangrijkere matchen zullen volgen."

  Batubinsika: "Voelen ons stilaan thuis in Boudewijnstadion"

  Dylan Batubinsika scoorde het eerste doelpunt uit zijn profcarrière tegen AZ, meteen een heel belangrijk. "Dat was een droom, maar ik hoop het nog eens over te kunnen doen. Al hoeven we niet noodzakelijk te scoren. We moeten in de eerste plaats de nul houden."

   

  Het Koning Boudewijnstadion als tijdelijke Europese thuishaven vindt Batubinsika geen probleem. "We voelen ons hier stilaan thuis. We hebben hier al 4 keer getraind en spelen hier nu onze 2e match."