• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht-fans blijven positief: "Kompany verdient veel krediet"

  Anderlecht heeft vier dagen voor de Clasico tegen Standard een open training gehouden. Enkele honderden supporters kwamen vandaag een kijkje nemen in het Lotto Park. Hoe ervaren zij de gemiste competitiestart van paars-wit en geloven ze in de werkwijze van speler/trainer Vincent Kompany? Onze reporter zocht het uit. 

  "We komen er zeker"

  Vincent Kompany maakte deze zomer de overstap van Manchester City naar Anderlecht om de club van zijn hart opnieuw op de rails te krijgen. Al loopt dat plan niet van een leien dakje. Paars-wit miste de start van de competitie met een 2 op 15 en het systeem Kompany lijkt niet te werken zoals de supporters hadden gehoopt.

   

  "Ik wil graag zien hoe de ploeg ervoor staat, hoe ze trainen en welke tactieken ze inoefenen", geeft een van de fans op de open training aan aan.

   

  "Ik ben hier om onze club te steunen en de ploeg klaar te stomen voor zondag. Dan is er de belangrijke match tegen Standard die gewonnen moet worden", klinkt het.

   

  Wat als Anderlecht die wedstrijd niet kan winnen? "Dan hebben ze nog even tijd, maar de punten moeten toch beginnen te komen."

   

  "Kompany heeft veel krediet en dat verdient hij ook. We gaan er zeker nog komen. Dit jaar wordt ons jaar, daar ben ik zeker van", klinkt het.

  Nacer Chadli met supporters

  Nacer Chadli gaat na de training lustig op de foto met de supporters

  "Slechte start, maar goed eindigen"

  Ondanks het gemiste competitiebegin lijkt de aanhang toch te geloven in het systeem van Vincent Kompany. "We zien groeimarge", klinkt het bij de fans van paars-wit.

   

  "We zullen op het einde van het seizoen op een plaats staan die we verdienen. Voetballend betert het en aanwinsten als Chadli, Vlap en Kompany zullen ons naar een hoger niveau tillen, als die laatste hersteld is van zijn blessure."

   

  Komt het dit seizoen nog goed met de club? Volgens verschillende supporters wel. "Vorig jaar was de seizoensstart goed, maar het einde slecht. Dit jaar is het omgekeerd: een minder begin, maar we zullen goed eindigen."

  Anderlecht spelers tijdens de opwarming

  Een honderdtal supporters kwam de training in het Lotto-park aanschouwen

  Zijstap langs 1B?

  En in het slechtste geval? Zelfs bij degradatie blijft de aanhang als een blok achter Anderlecht staan, horen we in het Lotto Park.

   

  "Als het zo is, zou ik naar de wedstrijden blijven komen en de ploeg blijven steunen", stelt een fan, "maar liefst blijven we toch in eerste klasse."

   

  Een andere supporter besluit ludiek: "Nu degraderen zou geen ramp zijn. Op die manier kunnen we een 35e landstitel in de wacht slepen, al is het dan in eerste klasse B."

  Kompany volgt de training van dichtbij

  Vincent Kompany geeft aanwijzingen aan het team

  Verschaeren maakt na de training tijd voor foto's met supporters