• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Waasland-Beveren: "Custovic is niet hoofdschuldige van huidige malaise"

  " "

  Adnan Custovic hield vorig seizoen Waasland-Beveren in eerste, maar moet nu na 1 op 15 ophoepelen.

  Waasland-Beveren heeft gisteren als eerste eersteklasser zijn coach ontslagen. Adnan Custovic moest weg bij de rode lantaarn. Vandaag kwam de club met een uitgebreide uitleg: "De prestatie tegen Cercle was helemaal niet slecht, het resultaat echter wel. Jammer genoeg is dat laatste het enige wat telt in voetbal."

  De positie van Adnan Custovic stond voor de 5e speeldag al ter discussie en de 1-0-nederlaag bij bodemconcurrent Cercle hielp zijn zaak zeker niet vooruit. Gisteren besliste het bestuur over zijn ontslag. "Bedankt voor de fijne samenwerking", was toen de enige commentaar.

   

  In Extra Time gisteren stelde Peter Vandenbempt vast dat op de Freethiel coaches de laatste jaren Nieuwjaar niet halen. "Als je beslist met Custovic door te gaan, geloof je toch in hem", klonk de kritiek. 

   

  Of het een met het ander te maken heeft, weten we niet, maar vandaag kwam de club met een uitgebreide uitleg op haar website - gericht aan de fans - om het ontslag te duiden. Custovic wordt daarbij uit de wind gezet.

   

  "Het clubbestuur vindt het passend om enige verduidelijking te geven bij de nabije toekomst en doelstellingen van Waasland-Beveren", luidt het.

   

  "Na een tumultueus seizoen 2018-2019 en een moeilijke kalender is het niet onverwacht dat Waasland-Beveren momenteel in de onderste regionen meedraait. Voor het seizoen was de eerste ambitie om zo snel mogelijk het behoud veilig te stellen en de doelen te kunnen bijstellen."

   

  "Momenteel zitten we, vooral door het puntenverlies in Eupen en Cercle Brugge, niet op schema om die doelen snel te kunnen veranderen. Daarom moest er ingegrepen worden. Na uren-, zelfs dagenlang beraad, werd uiteindelijk beslist om de samenwerking met trainer Adnan Custovic stop te zetten."

  "Niet alles opgelost"

  Het clubbestuur is er zich van bewust dat Custovic niet de hoofdschuldige is van de huidige malaise. De spelers zijn wakker geschud en aangemaand om zich meer te tonen, zeg maar om hun verantwoordelijkheid op te nemen."

   

  "De prestatie tegen Cercle Brugge was helemaal niet slecht, het resultaat was dat echter wel. Jammer genoeg is dat laatste het enige wat telt in voetbal. Het bestuur gaat keihard voortwerken om de scheve situatie recht te trekken."

   

  "We tellen nog enkele dagen vooraleer de transferperiode wordt afgerond. Er zal nog keihard worden doorgewerkt om bepaalde dossiers af te ronden. Sommige spelers of profielen zijn voor Waasland-Beveren enkel haalbaar op het einde van de mercato. Er zullen nog enkele versterkingen worden aangeworven, daar kun je zeker op rekenen. Ook Aleksandar Vukotic blijft een van onze sterkhouders."

   

  "De club is nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Het is de bedoeling om snel iemand voor te stellen. Tot die tijd zal Dirk Geeraerd de honneurs waarnemen."

  Aleksander Vukotic.

  "Steun van de supporters is heel belangrijk, zeker in deze periode"

  Het bestuur doet een oproep aan de fans. "We gaan er als bestuur alles aan doen om het vertrouwen van de supporters terug te winnen. Heel veel dank aan de supporters die hun schouders onder de club blijven zetten. Jullie steun is heel belangrijk, ook zeker in de periodes waarin niet alles loopt zoals gepland."

   

  Tot slot herinnert de club er nog eens aan dat het op de centen moet letten. "Het clubbestuur zit niet op een berg geld, dat willen we nog even meegeven." Een pak fans vragen zich af wat er met de 7 miljoen euro is gebeurd die de club kreeg voor Ampomah en Boljevi.

   

  In het W-B Magazine van augustus formuleert voorzitter Dirk Huyck daar een antwoord op. Dat artikel wordt nog eens aan de fans aangeboden. "De genoemde bedragen zijn niet de correcte bedragen", zegt Huyck daarin. Voorts worden de betalingen ook gespreid, heeft bijna geen enkele club nog 100 % de rechten van een speler in handen, werkt de club het operationele verlies weg, bouwde het een buffer op en deed transfers. "Dan ben je bijna rond met dat geld", aldus Huyck.

  Het clubbestuur zit niet op een berg geld, dat willen we nog even meegeven.