• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Val in ploegentijdrit dwingt Kruijswijk, nummer 3 in de Tour, tot opgave in Vuelta

  Steven Kruijswijk zwaait de Vuelta uit.

  De Ronde van Spanje van Steven Kruijswijk (32) zit er al op. De Nederlander van Jumbo-Visma heeft de Vuelta in de 4e etappe verlaten. Kruijswijk kwam ten val in de ploegentijdrit en verloor in de eerste rit in lijn zondag al kostbare tijd. De Nederlander heeft te veel last van zijn knie.

  Voor Jumbo-Visma begon de Ronde van Spanje zaterdag dramatisch. In de ploegentijdrit werd de Nederlandse ploeg genekt door een lek in een zwembadje langs het parcours. Het water van het plonsbadje sleurde Jumbo-Visma het decor in.

   

  Steven Kruijswijk was een van de slachtoffers en dat kon de Nederlander zondag in de eerste rit in lijn niet verbergen. Kruijswijk verloor op het zware parcours richting Calpe al 1'43" op ritwinnaar Nairo Quintana.

   

  "Hij had een mindere dag", vertelde zijn ploegleiding zondagavond. "Steven is in de tijdrit toch hard in de dranghekken gereden."

   

  Vandaag gaf Kruijswijk er de brui aan. "De pijn aan zijn knie is verergerd", meldt zijn team. Jumbo-Visma rekent in de strijd om de rode trui op Primoz Roglic en George Bennett.