• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Niet zijn rug, maar knie leidt deze keer naar operatietafel voor Woods

  Tiger Woods

  Tiger Woods

  Tiger Woods is vorig week geopereerd aan zijn linkerknie. Tijdens de operatie werd kraakbeenschade hersteld. "Ik kijk ernaar uit om in oktober naar Japan te reizen om daar te spelen", reageerde Woods na de operatie.

  Tiger Woods kwam de afgelopen jaren amper op de golfbaan in actie vanwege problemen met zijn rug. De 43-jarige Amerikaan moest een reeks operaties ondergaan en kon een tijdje zelfs amper lopen. Maar Woods vocht terug en bekroonde dit jaar zijn rentree door de Masters op Augusta te winnen, zijn vijftiende majorzege, elf jaar na de vorige.

   

  De operatie van afgelopen week was van een andere aard. Kraakbeenschade in de linkerknie moest hersteld worden. "Ik verwacht dat Tiger volledig zal herstellen", zei dokter Vern Cooley, die de operatie uitvoerde. "We hebben gedaan wat nodig was en gelijk de hele knie geïnspecteerd. Er waren geen aanvullende problemen."

   

  "Ik loop weer en hoop in de komende weken de training te kunnen hervatten", heeft Woods laten weten. Hij had na het Championship in Medinah al een rustpauze van twee maanden ingelast tot aan zijn volgende toernooi. "Ik kijk ernaar uit om in oktober naar Japan te reizen om daar te spelen."