• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wallays: "De ploegleider van mijn metgezel zei niet door te rijden"

  De vlucht hield niet stand.

  Jorge Cubero en Jelle Wallays samen op pad.

  Het ene jaar is het andere niet in de Vuelta. In 2018 wist Jelle Wallays een lange vlucht tegen alle verwachtingen in succesvol af te ronden. Dit jaar lukte dat niet. "De situatie was een beetje dezelfde als vorig jaar, maar mijn metgezel was niet zo sterk", zei Wallays na de aankomst aan Sporza.

  In de 18e etappe van vorig jaar bleef Jelle Wallays nipt uit de greep van het peloton na een lange vlucht met zijn drieën. Dit jaar kreeg de renner van Lotto-Soudal enkel de Spanjaard Jorge Cubero van de procontinentale ploeg Burgos-BH mee. En daar wrong het schoentje.

   

  "De finale was technisch en dat sprak me aan. Ik geloofde dat het kon en heb er alles voor gedaan. Ik vind dat ik een goede koers heb gereden. Vorig jaar dachten veel mensen dat het niet kon, maar lukte het toch. Maar als je in de aanval gaat, moet alles meezitten."

   

  "De situatie was een beetje dezelfde als vorig jaar, maar deze keer was mijn metgezel niet zo sterk. Dat maakt een groot verschil. Zijn ploegleider zei hem ook om niet vol door te rijden. Ik moest de klim (Puerto del Oronet, de enige beklimming van de dag) en de afdaling voor mijn rekening nemen."

   

  "Toen Cubero dan toch eens overnam, moest hij daarna meteen los uit het wiel. Dat is toch een signaal dat het op is, denk ik." Wallays werd in de finale toch gegrepen, Jakobsen won een spannende massaspurt.

  "Ik ben kandidaat om mee te gaan naar het WK"

  Na een jaar vol pech toonde Jelle Wallays dat hij in vorm is. Zelf hoopt hij dat bondscoach Rik Verbrugge dat ook heeft gezien. "De conditie is goed en de Vuelta nog lang, maar ik ben zeker kandidaat om mee te gaan naar het WK."

   

  "Vorig jaar ben ik ook naar het EK gegaan in dienst van Wout en Greg. Ik moest toen de koers openbreken en dat is goed gelukt. Ik kan opnieuw werken voor de ploeg, in dienst rijden van iemand of de koers openbreken. De keuze is aan Rik."