• home
 • video
 • pas verschenen

  "CL maakt geen verschil voor Wanyama, maar hij is niet enige ei in onze mand"

  Philippe Clement

  Philippe Clement

  De laatste dagen van augustus beloven belangrijk te worden voor de rest van het seizoen van Club Brugge. Woensdag speelt Club zijn laatste kwalificatiematch voor de Champions League en tegen het eind van deze week moet duidelijk zijn of Victor Wanyama naar Brugge komt.

  "Spelen om te winnen en te scoren"

  Club Brugge wil woensdagavond de eerste Belgische club zijn die kan zeggen dat het zich via de voorronde in het niet-kampioenenspoor plaatst voor de Champions League. De competitiematch tegen Charleroi werd er voor uitgesteld.

   

  "We willen met deze groep geschiedenis schrijven", zei Philippe Clement. "Binnen de club hield zo goed als niemand hier een dikke maand geleden rekening mee. We hebben ons de hele week goed kunnen voorbereiden. We zijn 200 procent klaar en voelen geen extra druk."

   

  "Bij een gelijkspel zijn we zeker van kwalificatie. Maar we spelen om te winnen en doelpunten te maken. Want als je op een draw mikt, kan je pech hebben. En dan loop je achter de feiten aan en moet je plots iets helemaal anders doen."

  "Ken de kwaliteiten en mentaliteit van Wanyama"

  Voor het lange en drukke seizoen dat er aankomt hoopt Club Victor Wanyama van Tottenham nog binnen te halen voor het einde van de transfermarkt. De verwachting was dat de overgang snel afgerond zou worden, maar een akkoord is er nog altijd niet.


  "Kwalificatie voor de Champions League maakt geen verschil voor hem of hij al dan niet komt", zei Clement, die bij Germinal Beerschot nog samenspeelde met Wanyama.


  "Ik ken niet alleen zijn kwaliteiten, maar ook zijn mentaliteit. Hij is uiteraard niet de enige jongen met wie we op dit moment bezig zijn. Je kan niet alle eieren in één mand leggen. Uiteraard kan Champions League-deelname voor elke nieuwe speler een doorslaggevend element zijn in de laatste dagen van de transferperiode."