• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Einde transferperiode nadert: waar belanden deze 10 hete hangijzers?

  De transferperiode stopt maandag.

  Voor wie deze zomer nog op een transfer aast, begint de klok echt wel te tikken. Welke verschuivingen kunnen in de buitenlandse competities op de slotdagen van de transferperiode nog plaatsvinden? Lees hier een bloemlezing van wie nog op een verlossend telefoontje van zijn makelaar zit te wachten. 

  Michy Batshuayi (Chelsea)

  Een definitieve doorbraak van Michy Batshuayi in het A-elftal van Chelsea lijkt ook niet voor dit seizoen. Coach Frank Lampard trekt de kaart van de jeugd, Batshuayi komt in de pikorde maar op de derde plaats na Tammy Abraham en Olivier Giroud. Na uitleenbeurten aan Dortmund, Valencia en Crystal Palace moet de spits rekenen op een nieuwe reddingsboei.

  Steven Defour (Burnley)

  Het is in deze transferperiode een trend om (ex-)Rode Duivels terug te halen naar de Jupiler Pro League. Na onder meer Vincent Kompany en Simon Mignolet leek ook Steven Defour aan dat rijtje te kunnen worden toegevoegd. Antwerp toont interesse in de middenvelder, maar een deal is er nog niet. Is er deze week nog witte rook?

  Kevin Mirallas (Everton)

  In de categorie "vergeten voetballers" mag Kevin Mirallas stilaan bijgeschreven worden. Na een jaartje Firenze is Mirallas terug bij Everton, maar op speelminuten hoeft hij wellicht niet te rekenen. Wie verlost de voormalige Rode Duivel uit zijn lijden? 

  Jan Vertonghen (Tottenham)

  Een zorgenkind van wie niemand het meteen verwacht had: Jan Vertonghen heeft na 3 speeldagen in de Premier League nog geen seconde gespeeld bij Tottenham. Is zijn rijk bij de Spurs uit? Vertonghen is van de tribune wel al naar de bank gesprongen, maar zijn toekomst op het veld lijkt plots onzeker. 

  Neymar (PSG)

  Barcelona? Real Madrid? Toch nog PSG? Of is er nog een kaper? De toekomst van Neymar is een van de soaps van deze zomer. De Braziliaanse vedette en PSG lijken uitgekeken op elkaar, maar een terugkeer naar Spanje wil maar niet vlotten. Real Madrid en Barcelona dromen en vechten onderling, maar PSG wil boter bij de vis. Al blijft de vis uiteindelijk misschien gewoon zwemmen waar hij is.

  Ousmane Dembélé (FC Barcelona)

  Mocht Neymar terugkeren naar Camp Nou, dan zal Ousmane Dembélé wellicht nog aansturen op een vertrek. Met Lionel Messi, Luis Suarez en Antoine Griezmann is de concurrentie voorin nu al moordend. Maar wie vindt de juiste handleiding voor het wisselvallige Franse talent?

  Gareth Bale (Real Madrid)

  Gareth Bale was onder Zinédine Zidane persona non grata geworden, maar door de blessurelast bij Real Madrid past de Welshman noodgedwongen toch weer in de plannen. Schijn bedriegt? Of rekent Zidane écht op Bale? Een lucratieve deal naar China sprong enkele weken geleden alvast af.

  Paulo Dybala (Juventus)

  Paulo Dybala werd de voorbije weken al aan meerdere clubs gelinkt, vooral als pasmunt in andere deals. De Argentijnse artiest staat bij Juventus in de schaduw van Cristiano Ronaldo, maar door een transfer naar Manchester United of Tottenham werd uiteindelijk een streep getrokken. Nu duikt PSG weer op als kanshebber, dat Dybala wel kan smaken als eventuele vervanger van Neymar.

  Paul Pogba (Manchester United)

  Nog eentje van wie de plannen niet duidelijk zijn: Paul Pogba. Tussen Manchester United (en zijn aanhang) en de peperdure vogel lijkt het niet echt te boteren. Moet de Fransman zijn vleugels ergens anders uitslaan? In Engeland is de inkomende transfermarkt al gesloten. United kan dus geen vervanger meer aantrekken en zal waarschijnlijk alleen te verleiden zijn met een heel lucratief aanbod. Toont Real Madrid nog interesse?

  Christian Eriksen (Tottenham)

  De Deen had bij de voorbereiding al laten weten dat hij uitkijkt naar een nieuwe uitdaging, maar hij blijft voorlopig - tegen wil en dank? - waar hij is. Ook Tottenham wil vooral niet als grote verliezer uit het dossier komen, want in Engeland kunnen geen vervangers meer aangetrokken worden. Als met bijvoorbeeld Neymar of Pogba een eerste dominosteentje valt, dan kan ook Eriksen weer een stapje dichter bij een transfer komen. Op 2 september om 23.59u moeten de punten en komma's gezet zijn.

  Ook zij azen nog op een transfer in de laatste dagen

  • Ivan Rakitic (Barcelona)

   

  • Mauro Icardi (Inter)

   

  • Donny van de Beek (Ajax)

   

  • Victor Wanyama (Tottenham)

   

  • Alexis Sanchez (Manchester United)