• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gezien in Extra Time: Boucaut neemt Carcela flink in de maling

  Er werd gelachen op Sclessin.

  Er werd gelachen op Sclessin.

  In Extra Time werd maandagavond uitvoerig gediscussieerd over het vaderlandse voetbal. Er was onder meer lof voor de arbitrage van vorig seizoen (jawel) en ook dit weekend liet een scheidsrechter zich opmerken.

  "Triomf van de arbitrage"

  Filip Joos zag tijdens Standard-Kortrijk hoe KVK-speler Hannes Van der Bruggen naliet om Mehdi Carcela neer te leggen, waarna Selim Amallah voor de late 2-1 zorgde. "Ik herinnerde me een gelijkaardige fase van vorig seizoen waarbij Carcela voor zo'n overtreding rood kreeg. Daar had ik geen zin in", luidde de uitleg van Van der Bruggen.

   

  Joos: "Ik vind dat de triomf van de scheidsrechter van vorig jaar, Bram Van Driessche. Nochtans vonden zijn bazen het toen slechts geel. Nu levert Van der Bruggen het mooie bewijs dat je extra goals krijgt wanneer je streng bent op zulke fases. Door de rode kaart van Carcela een jaar geleden heeft Standard er nu 2 punten bij."

  Boucaut laat Carcela even flink schrikken

  Alexandre Boucaut liet zich op Sclessin van zijn grappigste kant zien. Na de 2-1 nam hij Mehdi Carcela in de maling door even het VAR-gebaar te maken. De Marokkaan schrok zich even een hoedje, maar kon dan toch lachen met het mopje van de Boucaut.

  "Door band met fans blijft het werkbaar bij Anderlecht"

  Na de nederlaag op Racing Genk gingen de Anderlecht-spelers ostentatief op de grond zitten voor de eigen fans, als een soort boetedoening. "Als die band met de supporters breekt, is er een probleem. Die band is net waarom het op dit moment nog allemaal houdbaar is en werkbaar blijft", weet Peter Vandenbempt.

   

  Youri Mulder heeft wel goeie hoop voor Anderlecht: "Ik heb niet het gevoel dat het er helemaal niet inzit. Als ze een keertje een "erfolgserlebnis" hebben, zoals ze dat in het Duits zeggen, dan zijn ze er misschien wel doorheen. En dan kunnen ze ineens vertrokken zijn."

  Bekijk de volledige aflevering van Extra Time