• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Tichelt na snelle WK-exit: "Had er wel wat meer van verwacht"

  Dirk Van Tichelt, in het blauw, verloor in de 1e ronde.

  Dirk Van Tichelt, in het blauw, verloor in de 1e ronde.

  Dirk Van Tichelt heeft niet veel plezier beleefd aan het WK judo. Na de eerste kamp was het meteen afgelopen voor de bronzenmedaillewinnaar van Rio. "Ik sta weer met mijn voetjes op de grond", klinkt het.

  Dirk Van Tichelt maakte op het WK zijn rentree na een lange revalidatie. In zijn eerste kamp botste de Belg op Lukas Reiter, die won met ippon. "Ik zat helemaal niet in de wedstrijd en reageerde veel te traag", analyseert Van Tichelt zijn eigen kamp. "Een paar weken geleden heb ik op stage ook nog tegen hem gevochten en toen ging het wel goed. Nu miste ik scherpte en wilde het maar niet lukken."

   

  "Zo sta ik weer met mijn voetjes op de grond. Ik had natuurlijk ook niet verwacht om hier meteen goud mee te pakken. Maar ik moest ergens weer opnieuw beginnen en het WK halen werkte wel motiverend tijdens mijn revalidatie. Toch had ik er wel wat meer van verwacht, want op stage ging het goed."

   

  Van Tichelt heeft nog veel punten nodig op de olympische ranking om zich te kunnen plaatsen voor Tokio. "Dat is zeker niet onmogelijk", weet hij. "De ranking sluit pas volgend jaar in mei af. Tot dan is iedereen onzeker. In het jaar voor de Spelen moet alles goed lopen en dan ben ik erbij. Anders niet. Zo simpel is het."

  Bekijk de kamp van Van Tichelt: