• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bom ontploft binnen Lotto-Soudal: Kevin De Weert geschorst tijdens Vuelta

  " "

  Kevin De Weert is de Performance Manager van Lotto-Soudal.

  Het management van Lotto-Soudal heeft vanavond een drastische beslissing genomen. Het schorst met onmiddellijke ingang zijn performance manager Kevin De Weert "naar aanleiding van een incident aan de vooravond van de Vuelta en na een eerdere waarschuwing".

  De Belgische WorldTour-ploeg kwam vanavond met een heel kort communiqué naar buiten. "Naar aanleiding van een incident aan de vooravond van de Vuelta en na een eerdere waarschuwing heeft het management beslist om performance manager Kevin De Weert met onmiddellijke ingang voorlopig te schorsen voor de rest van de duur van de wedstrijd."

   

  "Het ploegmanagement zal verder geen commentaar geven tot er een gesprek plaatsvindt tussen algemeen manager John Lelangue en Kevin De Weert, na zijn terugkeer in België."

   

  Kevin De Weert was als tweede ploegleider - naast Mario Aerts - aan de slag in de Ronde van Spanje, die vorige zaterdag van start ging. Thomas De Gendt, Sander Armée, Carl Fredrik Hagen, Thomasz Marczynski, Jelle Wallays, Tosh Van der Sande, Harm Vanhoucke en Brian van Goethem zijn de 8 renners van de ploeg. Op 15 september eindigt de Vuelta in Madrid.

   

  De Weert (37) ging eind vorig jaar aan de slag bij Lotto-Soudal, daarvoor was hij bondscoach.