• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Andy Murray boekt zijn eerste enkelzege sinds zijn comeback

  Andy Murray

  Andy Murray liet maar 1 game liggen tegen de Fransman Sibille.

  Andy Murray heeft op de Rafa Nadal Open, een challengertoernooi op Mallorca, zijn allereerste individuele zege behaald sinds de Australian Open.

  Problemen met zijn heup hielden Andy Murray maandenlang van het tennisveld. Eerst maakte hij een geslaagde comeback in het dubbelspel, maar zijn terugkeer in het enkelspel verliep niet van een leien dakje. Zowel in Cincinnati als in Winston Salem verloor hij in de eerste ronde.

   

  Murray besloot dan maar een stapje terug te zetten en zich in te schrijven voor het Challengertoernooi van Rafael Nadal. Een goeie zet, want de Franse tiener Imran Sibille bleek de perfecte tegenstander om vertrouwen en matchritme op te doen. Murray liet in de 1e set maar 3 punten liggen en de 2e set was niet veel lastiger: 6-0 en 6-1.

   

  In de volgende ronde wacht Murray wellicht een moeilijkere test, wanneer hij de Slovaak Gombos partij geeft, de nummer 115 van de wereld.