• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vandenbempt: "Het tragische is dat trainersontslagen bij Beveren altijd werken"

  Adnan Custovic is niet langer trainer van Waasland-Beveren. Het panel van Extra Time merkte op dat het een constante is geworden bij de Wase club om afscheid te nemen van de trainer voor de winterstop.

  In mei 2012 verzekerde Waasland-Beveren zich via winst in de eindronde van een terugkeer naar de hoogste klasse van het Belgische voetbal. Sinds het seizoen 2012-2013 sneuvelden er 11 trainers in 8 seizoenen. Waarvan Adnan Custovic de laatste is in de rij.

   

  "Geen van de coaches die aan een seizoen begon sinds 2012, heeft 1 januari gehaald", wist Peter Vandenbempt. "Daar moeten we wel bijzeggen dat Philippe Clement zelf vertrokken is twee seizoenen geleden (naar Racing Genk) en dat Bob Peeters zelf opstapte na een seizoen (2012-2013)."

   

  "Waasland-Beveren heeft dus 11 coaches en 4 interim-trainers gehad sinds 2012. Maar het tragische aan al die trainerswissels is dat ze altijd hebben gewerkt. De club is altijd in 1A gebleven."

   

  "Toch ga ik kritiek geven. Want ten eerste: als je als club vorig seizoen hebt gezien hoe Adnan Custovic werkt en beslist met hem door te gaan, dan is dat toch omdat
  je in hem gelooft?"

   

  "Ik begrijp de mensen van Waasland-Beveren die zeggen dat ze lang in het ongewisse zijn geweest in welke reeks ze zouden spelen (tot de definitieve uitspraak in de zaak over mogelijke wedstrijdvervalsing) en dus pas laat zijn kunnen beginnen werken. Bovendien zeggen ze ook dat een kleine club met beperkte middelen vooral transfers moet doen op het einde van de maand. Dat zijn valabele argumenten."

   

  "Maar dan moet je natuurlijk niet de trainer ontslaan die moet werken met het materiaal dat nog moet worden aangevoerd. Tenzij er ondertussen een situatie is die wij niet kennen."

  Je moet natuurlijk niet de trainer ontslaan die moet werken met het materiaal dat nog moet worden aangevoerd.