Thiam laat kogelstoten vallen op BK, Jonathan Borlée kiest voor 200m

  Thiam zal niet deelnemen aan het kogelstoten op het BK.

  De publicatie van de deelnemerslijsten voor het BK atletiek komend weekend hebben afzeggingen duidelijk gemaakt van Nafi Thiam en Jonathan Borlée. Het BK wordt georganiseerd in Brussel.

  Nafi Thiam neemt komend weekend op het BK atletiek alleen deel aan de 100 meter horden. Het kogelstoten laat ze links liggen. Oorspronkelijk had Thiam voorzien om de twee te combineren, maar omdat het kogelstoten wordt verplaatst naar een afgelegen terrein in Machelen, past de olympische kampioene zevenkamp voor die discipline. Mogelijk speelt ook haar elleboogblessure een rol in de beslissing.

   

  Op de 100 meter horden treft ze specialistes Anne Zagré en Eline Berings. Zagré is al geplaatst voor het WK atletiek in Doha, Berings nog niet.

   

  Jonathan Borlée laat op het BK zijn voorlaatste kans om zich te plaatsen voor het WK op de 400 meter schieten. Hij kiest voor de 200 meter. Op de 400 meter strijden zijn broers Kevin en Dylan Borlée om de titel met juniorenwereldkampioen Jonathan Sacoor.

   

  Alle drie hopen ze ook op de WK-limiet. Bij de vrouwen is Camille Laus, die eveneens nog op zoek is naar haar WK-ticket, favoriet voor de 400 meter. Collega-Cheetahs Hanne Claes en Paulien Couckuyt vechten het uit op de 400 meter horden.