• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Scheidsrechtersbaas: "Situatie met Mertens mag niet meer gebeuren"

  Dries Mertens versierde een penalty, Lorenzo Insigne trapte hem erin.

  Dries Mertens versierde een penalty, Lorenzo Insigne trapte hem erin.

  De Italiaanse scheidsrechtersbaas Nicola Rizzoli is niet te spreken over een fase tijdens Fiorentina-Napoli, waarbij Dries Mertens met een schwalbe een penalty versierde en de VAR doofstom bleef.

  Tijdens het duel tussen Fiorentina en Napoli liet Dries Mertens zich opzichtig vallen in de zestien. Dat had het hele stadion gezien, behalve de scheidsrechter en de VAR. Lorenzo Insigne trapte de elfmeter genadeloos binnen. Fiorentina-coach Vincenzo Montella begreep na afloop niet waarom de VAR niet tussenbeide gekomen was.

   

  De Italiaanse scheidsrechtersbaas Nicola Rizzoli heeft maandag begrip getoond voor de verzuchtingen van Montella. "Er is duidelijk iets misgelopen in de samenwerking tussen de scheidsrechter en de VAR. Die fout mag niet opnieuw gemaakt worden", klinkt het scherp.

  De schwalbe van Dries Mertens:

  Samenvatting van Fiorentina-Napoli: