• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Custovic is niet langer trainer van Waasland-Beveren

  Custovic was trainer in het Waasland sinds november 2018.

  Het eerste trainersontslag van het nieuwe seizoen is een feit. Adnan Custovic betaalt na 5 speeldagen het gelag voor de slechte competitiestart van Waasland-Beveren. Dirk Geeraerd neemt voorlopig het roer over.

  Waasland-Beveren is 5 speeldagen ver in het nieuwe voetbalseizoen laatste in de stand met 1 punt. Afgelopen weekend kreeg het de laatste plaats doorgeschoven van Cercle Brugge na een 1-0-nederlaag. Alleen op het veld van Eupen konden de Waaslanders dit seizoen al een punt rapen.

   

  Die slechte competitiestart kost Custovic zijn spreekwoordelijke kop. Hulptrainer Dirk Geeraerd neemt zijn taken over in afwachting van een nieuwe coach.

   

  Custovic werd in november 2018 aangesteld door Waasland-Beveren. Na een begin met 0 op 6 volgde een 9 op 9 in december 2018. De Waaslanders werden vorig seizoen uiteindelijk voorlaatste, maar de club koos voor continuïteit dit seizoen.

   

  Het vertrek van sterkhouders als Ampomah, Boljevic, Verstraete en Roef werd nauwelijks opgevangen. Ook de kalender was Custovic niet gunstig gezind. Waasland-Beveren speelde al tegen Club Brugge, Antwerp en Genk.

   

  Het heeft de zaak van Custovic niet geholpen. "Het bestuur besliste dat het tijd was voor een nieuwe wind. Bedankt Adnan voor de fijne samenwerking", schrijft de club op haar site.