• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Meesseman en Mestdagh veroveren koppositie met Mystics in WNBA

  Emma Meesseman (archieffoto).

  In de Amerikaanse vrouwencompetitie van het basketbal hebben Belgian Cats Emma Meesseman en Kim Mestdagh met hun team Washington Mystics gewonnen van New York Liberty met 101-72. Door de ruime zege springen de Mystics naar de leidersplaats in het klassement van de WNBA.

  4.200 toeschouwers werden verwend in de Sports Arena van Washington. Hun team, de Washington Mystics, rondde voor de 5e keer dit seizoen de kaap van 100 punten in een wedstrijd: 101-72 tegen New York Liberty.

   

  Meesseman is al een tijdje goed op dreef en ook vandaag was onze landgenote van goudwaarde. In het 1e kwart zorgde ze met 14 punten in 4 minuten mee voor een eerste kloof die New York Liberty nooit meer zou kunnen dichten. 

   

  Mestdagh verzamelt meer en meer speelminuten. Ze mocht 11 minuten het parket betreden en scoorde een prachtige driepunter.  

   

  Het was de 12e keer dat de Mystics met minstens 20 punten verschil konden winnen. Daarmee verbeteren ze een 19 jaar oude reeks van Houston in 2000. De Mystics springen naar de 1e plaats in de reguliere competitie die op 8 september eindigt. Drie dagen later beginnen de play-offs.