• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Memorial Van Damme is niet langer decor van Diamond League-finale

  De Diamond League-organisatoren verklaren rekening te houden met de renovatie van het Koning Boudewijnstadion.

  De Diamond League zal in 2020 en 2021 afgesloten worden met één finalemeeting en geen twee zoals nu het geval is. Zürich, dat momenteel samen met Brussel de finales organiseert, vormt de komende twee jaar alleen het decor. De Memorial Van Damme is het kind van de rekening.

  De Diamond League hervormt en gaat van 14 naar 13 meetings (Zürich inbegrepen). In de loop van september zal de organisatie van de Diamond League beslissen welke 12 meetings in 2020 op de kalender komen. En zal er dus eentje afvallen, maar Brussel lijkt zich geen zorgen te moeten maken.

   

  Sinds 2010 werd de finale van de Diamond League afgewerkt op twee locaties: zowel in Zürich als in Brussel. Brussel valt dus af en de finale van alle atletieknummers wordt voortaan alleen in Zürich gehouden. De organisatoren zeggen in hun planning rekening te houden met de geplande renovatie van het Koning Boudewijnstadion, de thuishaven van de Memorial, waarvoor zij de data 2021 en 2022 meegeven.

   

  Volgens Memorial-organisator Golazo is er geen bedreiging voor de Memorial. "Die vindt volgend jaar gewoon eind augustus/begin september plaats en zal ook tot de Diamond League blijven horen." Op 6 september vindt de 43e Memorial-editie plaats in het Koning Boudewijnstadion. 

   

  IAAF-voorzitter Sebastien Coe verdedigt de keuze voor Zürich: "Meer dan 90 jaar lang is Zürich het decor geweest van buitengewone atletiekmomenten, met onder andere 25 wereldrecords."