• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Klopp denkt aan sabbatjaar na Liverpool: "Het is alles of niks bij mij"

  Jürgen Klopp won vorig seizoen met Liverpool de Champions League.

  De overeenkomst van Jürgen Klopp in Liverpool loopt juni 2022 af.

  De Duitse succescoach Jürgen Klopp heeft in een interview met het Duitse voetbalblad Kicker laten verstaan dat hij na zijn periode bij Liverpool een sabbatjaar zou inlassen. Klopp werkt sinds 2015 voor Liverpool, waarmee hij de Champions League won. Zijn contract loopt tot juni 2022.

  Klopp maakte van Liverpool Europa's beste en bijna Engelands beste ploeg. Sinds 2015 eindigde hij in Engeland 8e, 4e, 4e en 2e. Vorig seizoen vochten Klopp en de zijnen een titanenstrijd om de titel uit met het City van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne. In de Champions League trok Liverpool wel aan het langste eind: na het zilver in 2018 volgde het Europese goud in 2019.

   

  Maar het werken aan de top heeft zo zijn gevolgen: "Ik heb enorm veel energie", zegt Klopp. "Maar ik heb ook 1 probleem. Ik kan niet "een beetje" doen. Ik kan alleen "alles of niets" doen. Als ik beslis dat ik het niet langer kan volhouden, zal ik een sabbatjaar nemen."

   

  "Na die pauze zal ik dan een beslissing moeten nemen. Maar de kans is heel groot dat mijn energiepeil dan weer helemaal op peil is en ik de job weer kan doen zoals ik ze wil doen."

   

  De 52-jarige coach, die in het verleden al herhaaldelijk gelinkt werd aan Duitsland en Bayern, zou daarmee in de voetsporen treden van huidig City-coach Pep Guardiola. Die was ook even moe na al zijn successen bij Barcelona, waarna hij in 2012-2013 voetbalvrij was en in 2013 bij Bayern begon.