• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot-Anderlecht is kraker in 1/16e finales Beker van België

  " "

  De inzet.

  Het lot is Anderlecht niet gunstig gezind geweest voor de loting van de 1/16e finales van de Croky Cup. Het moet uit naar Beerschot. Club (naar Francs Borains), Genk (naar Ronse), Gent (naar Aalst) en Standard (tegen Lommel) zijn makkelijkere affiches. Bekerwinnaar KV Mechelen doet niet mee door de matchfixingaffaire. De duels zijn op 24, 25 of 26 september.

  In de 1/16e finales komen traditioneel de eersteklassers erbij. De clubs uit eerste klasse zijn beschermd en krijgen een tegenstander uit een lagere klasse. Bekerwinnaar KV Mechelen werd vervangen door Union Sint-Gillis. De koploper van 1B was door een eerdere loting vrij in de vorige (5e) ronde. Union speelt tegen Verlaine uit 2e Amateur.

   

  Voor clubs uit het profvoetbal (1A/1B) blijft de volgorde van de match behouden. Amateurclubs die over minstens 1.500 plaatsen (waarvan 300 zitjes) beschikken en voldoende lichtsterkte (minimum 300 lux) hebben, mogen automatisch thuisspelen.

   

  De andere amateurclubs moeten op verplaatsing. Pierre François van de Pro League benadrukte dat de tv-rechtenhouders geen extra eisen aan de amateurclubs mogen stellen voor een uitzending op tv.

   

  Amateurclubs Rebecq, Duffel en Verlaine moeten naar een profclub, respectievelijk Cercle, Zulte Waregem en Union.

   

  Dé affiche is zonder twijfel Beerschot tegen Anderlecht. Beerschot, dat 2 keer op een rij de promotiefinale naar 1A verliezend afsloot, is wel niet zo goed begonnen aan de competitie. Van Anderlecht kan hetzelfde gezegd worden.

   

  Standard, de bekerwinnaar van 2018 en 2016 en koploper in 1A, ontvangt in Luik Lommel uit 1B. Club, Genk en Gent moeten naar clubs uit 2e Amateur.

   

  De wedstrijden worden over 1 duel gespeeld. Als er na 90 minuten geen winnaar is, zijn er eerst verlengingen, daarna mogelijk penalty's. In die verlenging mag er een 4e keer gewisseld worden.