Attilio Viviani - de broer van - schuift wiel als eerste over streep in Schaal Sels

  Timothy Dupont en Attilio Viviani

  Attilio Viviani (m) schiet meteen raak in zijn eerste maand bij Cofidis.

  Na een moeilijke start is de Schaal Sels op een zege uitgedraaid voor Attilio Viviani (Cofidis). De jonge broer van Elia Viviani was op de Bredabaan in Merksem een flits sneller dan Timothy Dupont.

  De Schaals Sels begon met een valse start. De renners vonden het parcours te gevaarlijk en stopten met koersen. Na overleg en een nieuwe verkenning werd de wedstrijd toch nog gereden.

   

  En zoals de traditie het wil eindigde die met een massasprint. Samen met Tourrenner Turgis deed De Bondt nog een poging om die te ontlopen, maar dat was tevergeefs.

   

  Met Attilio Viviani kreeg de Champs Elysées van Merksem er een mooie winnaar bij. De jongere broer van Elia klopte Timothy Dupont op de streep. De winnaar van vorig jaar moest zich met een half wiel gewonnen geven. Michael Van Staeyen finishte als 3e.

  Herbekijk de laatste kilometer:

  De uitslag:

  Het podium:

  "Neen, ben niet zo goed als mijn broer"

  Attilio Viviani rijdt nog maar sinds 1 augustus in dienst van Cofidis. "Ik wil het team graag bedanken voor de kans die ik krijg. Op deze manier betaal ik hen meteen terug", vertelt de 22-jarige Italiaan, die vooraf niet aan de zege gedacht had.

   

  "Eigenlijk had ik hier niet moeten sprinten. Ik zou Bert Van Lerberghe loodsen, maar hij voelde zich niet zo goed en draaide de rollen om. Erg knap van hem."

   

  Elia Viviani (30) zal trots zijn op zijn jongere broer. "Maar ik ben niet zo goed als hij", lacht Attilio, die als tiener nog voor Inter voetbalde.