Renners in Schaal Sels stoppen na 1 ronde: "Onverantwoord parcours"

  De renners staakten de koers na één rondje.

  De renners in de Schaal Sels hebben na één ronde halt gehouden om de onveiligheid van het parcours aan te klagen. Na overleg met de organisatie werd de omloop aangepast.

  "Een parcours voor een criterium"

  Al na een eerste lokale ronde hadden de renners hun buik vol van het lokale parcours in en om Merksem. "Er waren meteen twee grote valpartijen. Het was onverantwoord om nog te blijven rijden. Daar waren we het als peloton over eens", legde Dries De Bondt uit na de eerste ronde aan Sporza.

   

  "Het is aan de organisatie om met een veilig alternatief te komen. Dit is een parcours voor een criterium, niet voor een koers met een peloton van 150 renners. Er zijn veel gevaarlijke chicanes en de visibiliteit in het peloton is slecht. Als je wat verder zit, zie je de hindernissen niet komen."

   

  "Deze actie heeft niks te maken met de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Dat zou anders ook gebeurd zijn."

  Er zijn veel gevaarlijke chicanes en de visibiliteit in het peloton is slecht. Als je wat verder zit, zie je de hindernissen niet komen.

  Dries De Bondt

  Bekijk de hoogtepunten uit de Schaal Sels: Attilio Viviani - de broer van - wint

  Nieuwe poging: 8 rondjes van 16 km

  Na kort overleg trokken de renners zich weer op gang, nadat de organisatie toegezegd had om enkele gevaarlijke passages te schrappen. Bij de tweede doortocht aan de finish, na een geneutraliseerd rondje, werd opnieuw overlegd. Daarna vertrokken ze definitief voor 8 rondjes van 16 kilometer over een aangepast parcours.