• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rory McIlroy wint FedEx Cup golf en verdient 15 miljoen dollar

  Rory McIlroy

  Rory McIlroy

  Rory McIlroy heeft het Amerikaanse golfseizoen op de PGA Tour in stijl afgesloten. Dankzij de zege in het slottoernooi in Atlanta ging McIlroy met de eindzege en de daarbijhorende 15 miljoen dollar aan de haal.

  De eindzege op de PGA Tour is prestigieus en lucratief. McIlroy vocht op de golfbaan van East Lake een duel uit met Brooks Koepka en Xander Schauffele. In de slotronde maakte hij het verschil met 66 slagen. Zo had hij vier slagen voorsprong op Schauffele.

   

  Voor McIlroy is het de tweede keer dat hij de FedEx Cup (= eindwinst op de PGA Tour) op zijn naam schreef, eerder lukte hem dat ook al in 2016. Enkel Tiger Woods is ook een meervoudige winnaar.

   

  Leuke bijkomstigheid voor McIlroy: met zijn zege verdient hij maar liefst 15 miljoen dollar. Dat is de grootste cheque in de golfgeschiedenis. Woods was er niet bij in Atlanta, hij kon zich niet plaatsen voor het slottoernooi.