VIDEO: Van Wilder (19) moet diep gaan voor het podium

  Ilan Van Wilder

  Ilan Van Wilder moet even bekomen van zijn inspanning in de Alpen.

  In de Ronde van de Toekomst hebben 2 Belgen de top 10 gehaald. Mauri Vansevenant (20) werd 6e, Ilan Van Wilder (19) eindigde als 3e. De eindzege in Frankrijk gaat naar de toekomstige Jumbo-Visma-renner Tobias Foss (22) uit Noorwegen.

  Zuid-Amerikaan triomfeert in Alpen

  Met de Col du Glandon, de Col du Mollard en de klim naar de finish in Le Corbier kregen de jonge renners nog een fikse etappe in de Alpen voorgeschoteld. De 21-jarige Ecuadoraan Cepeda voelde zich in zijn sas in het hooggebergte. In de slotkilometers kletste hij zijn laatste medevluchter uit het wiel.

   

  Achter de kleine Zuid-Amerikaan hield leider Tobias Foss knap stand. Met dank aan zijn Noorse ploegmaats schreef hij de Ronde van de Toekomst op zijn naam. Daarmee komt de aanwinst van Jumbo-Visma in het rijtje van grote namen als Bernal, Lopez en Quintana.

   

  Ilan Van Wilder finishte in zijn eerste jaar als belofte in het wiel van Foss. De 19-jarige Belg moest zich nog flink inspannen in de slotrit, maar hij verzekerde zich wel van de 3e plaats. Met Mauri Vansevenant (6e) verlaat ons land de wedstrijd zelfs met 2 renners in de top 10.

  Van Wilder hijgt uit na de finish:

  Eindwinnaar Foss volgt o.a. Tourwinnaar Bernal op:

  Rituitslag en eindklassement: