Armée: "Ik blijf voor ritzege gaan, want dat vergeet niemand"

  Armée beproefde zijn geluk in een vroege vlucht.

  Sander Armée (Lotto-Soudal) ging in de 2e rit van de Vuelta meteen in de aanval. Het leverde uiteindelijk niets op, maar het smaakt wel naar meer. "We zijn hier met een vrijbuitersploeg en daar pas ik wel in."

  "Ik verwachtte oorlog in deze etappe en dat gebeurde ook", deed Sander Armée zijn verhaal van rit 2. "Er werd hard gekoerst in die eerste oplopende kilometers. Ik raakte weg, maar we waren maar met twee. We hebben dan nog gewacht op 2 achtervolgers, maar de groep was te klein."

   

  "Het peloton reed voor een massasprint, ook al leek me dat erg onrealistisch op dit parcours. Met een grote groep had een ontsnapping hier wel kans op slagen, maar met 4 niet."

   

  "We zijn hier in de Vuelta met een vrijbuitersploeg. Ik pas daar in. Twee jaar geleden heb ik hier eens top 20 gereden. Ik voelde me toen heel goed. Maar ik denk niet dat iemand dat nog weet. Ik won toen ook een rit en dat vergeet niemand. Daarom blijf ik daar ook dit jaar voor gaan."

  Teuns: "Door de hitte ging mijn hartslag meteen in het rood"

  "Dit was geen makkelijke etappe en de hitte maakte het extra zwaar", zei Dylan Teuns na de 2e etappe. "Dit had me moeten liggen, maar door de warmte ging mijn hartslag meteen in het rood. Ik ontplofte."

   

  "Mijn benen voelen goed. Ik ben goed uit de Tour gekomen, maar het is nog ver naar Madrid. Ik heb nog etappes aangestipt, maar veel zal afhangen van het weer."