Organisator Schaal Sels: "Verzuchtingen renners waren begrijpelijk"

  De renners wilden na 1 ronde niet voortrijden in de Schaal Sels.

  De Schaal Sels kwam vandaag even in het gedrang toen de renners na de eerste ronde in de remmen knepen. Ze vonden het parcours te gevaarlijk. Na overleg werden enkele aanpassingen gedaan. 

  "We hebben meteen ons uiterste best gedaan om de wensen van de renners in te willigen", zegt organisator Ben Simons. "Hun verzuchtingen waren begrijpelijk. De klemtoon ligt meer dan ooit op veiligheid en dat is terecht volgens mij."

   

  "We hadden er vooraf alles aan gedaan om het parcours zo veilig mogelijk te maken, maar het volstond niet in de ogen van de renners. Dus hebben we de omloop nog op drie plaatsen veranderd. Daar waren de renners en de ploegleiders tevreden mee. We nemen dit mee naar volgend jaar."

   

  "Achteraf hoorde ik alleen maar positieve commentaren, bij iedereen", reageerde Nick Nuyens in naam van de Bingoal Cycling Cup. "En dat is maar goed ook. Uiteindelijk dienen we allemaal hetzelfde belang: de wielersport op een zo goed mogelijke manier onder de aandacht brengen. De renners zijn de belangrijkste acteurs in het spektakel en hun veiligheid primeert."