Een hattrick en de eindzege voor indrukwekkende Vos in Noorwegen

  Voor Vos was het haar 3e dagzege op een rij.

  Marianne Vos heeft voor het derde jaar op een rij de Ladies Tour of Norway gewonnen. De Nederlandse renster van CCC-Liv won de slotetappe na een overtuigende sprint en gaf haar leiderstrui zo niet meer uit handen.

  Vos houdt van de Noorse rittenkoers. Ze was er al eindwinnaar in 2018 en 2017 en deed daar in deze editie nog een eindzege bij. Ze had voor de slotetappe al de beste papieren in handen want Vos had de 2e en 3e rit gewonnen, al bedroeg haar voorsprong op Rivera wel maar 19 seconden.

   

  De slotetappe naar Halden draaide zoals verwacht uit op een massasprint. En Vos toonde andermaal haar overmacht. Ze sprintte de Italianen Bastianelli en Sanguineti uit het wiel. Voor Vos was het haar 3e etappezege op een rij en ook haar 3e eindzege.

  Uitslag slotrit

  1. Marianne Vos (Ned) - 156 km in 3u52'24"
  2. Marta Bastianelli (Ita) - allen z.t.
  3. Ilaria Sanguineti (Ita) 
  4. Chloe Hosking (Aus)
  5. Alice Barnes (GBr)

  Eindklassement

  1. Marianne Vos (Ned) - in 13u52'14"
  2. Coryn Rivera (VS) - op 29"
  3. Leah Kirchmann (Can) - 41"
  4. Katarzyna Niewiadoma (Pol) - z.t.
  5. Lorena Wiebes (Ned) - 42"