Herlings maakt comeback in Zweden, zege is voor landgenoot Coldenhoff

  Glenn Coldenhoff won de 1e reeks.

  Glenn Coldenhoff heeft zijn tweede Grote Prijs op een rij gewonnen. In de MXGP van Zweden won de Nederlander reeks 1 en werd hij 2e in reeks 2. Ex-wereldkampioen Jeffrey Herlings maakte zijn wederoptreden na heel wat blessureleed en werd 12e.

  Tim Gajser is al zeker van de wereldtitel, maar reed toch nog voluit. De Sloveen werd 3e in de eerste reeks en won reeks 2. Volgend seizoen zal hij wel opnieuw moeten afrekenen met Jeffrey Herlings. De Nederlander reed een eerste keer mee na zijn enkelblessure.

   

  In reeks 1 startte hij goed, maar werd hij moe en kwam hij op het einde zelfs ten val. In reeks twee ging het beter en werd Herlings 4e. De dagzege ging naar een landgenoot. Coldenhoff won ook een week geleden al in Italië. 

   

  De beste Belg was Jeremy Van Horenbeek op plaats 5.

  Uitslag reeks 1

  1. Glenn Coldenhoff (Ned-KTM)
  2. Romain Febvre (Fra-Yamaha)
  3. Tim Gajser (Slo-Honda)
  4. Pauls Jonass (Let-Husqvarna)
  5. Jeremy Van Horebeek (Honda)

  Uitslag reeks 2

  1. Tim Gajser (Slo-Honda)
  2. Glenn Coldenhoff (Ned-KTM)
  3. Pauls Jonass (Let-Husqvarna)
  4. Jeffrey Herlings (Ned-KTM)
  5. Jeremy Seewer (Zwi-Yamaha)

  Eindstand in Zweden

  1. Glenn Coldenhoff (Ned-KTM)
  2. Tim Gajser (Slo-Honda)
  3. Pauls Jonass (Let-Husqvarna)
  4. Jeremy Seewer (Zwi-Yamaha)
  5. Jeremy Van Horebeek (Honda)