Marquez wordt op de finish geklopt door Rins op Silverstone

  Alex Rins kon vieren na een bijzonder spannende inhaalrace.

  Alex Rins heeft de Grote Prijs van Groot-Brittannië gewonnen op het Silverstone-circuit. Na een strijd met WK-leider Marc Marquez ging hij met zijn Suzuki net voor finish over de Spanjaard. Marquez doet wel een goede zaak in het klassement want concurrent Dovizioso crashte al in de eerste ronde.

  In Oostenrijk mocht Dovizioso nog vieren, maar in Groot-Brittannië werd het een heel ander verhaal voor de Italiaan. Al in de eerste bocht was zijn race voorbij. Quartararo verloor de controle over zijn Yamaha en nam in zijn val Dovizioso mee. De Ducati van de nummer 2 in de WK-stand vatte vuur en zo moest hij de strijd staken. 

   

  Vooraan werd het zo een duel tussen Marquez en Rins. De twee landgenoten hielden het heel spannend en de beslissing viel pas in de laatste ronde. In de laatste bocht kozen beide rijders een andere lijn en zo wist Rins nipt de zege weg te kapen voor Marquez.

  Een bloedstollend duel tot aan de finish

  Dolle vreugde bij Rins na de finish

  Een dramatische crash net na de start