WK-limiet is ook in Madrid te hoog gegrepen voor Jonathan Borlée

  Jonathan Borlée (archief)

  Jonathan Borlée (archief)

  Jonathan Borlée is ook op de meeting van Madrid niet in de buurt gekomen van de WK-limiet op de 400 meter. In de B-reeks liep onze landgenoot 46"89, de limiet voor het WK in Doha bedraagt 45"30. Er komen nog twee kansen.

  Omdat hij dit seizoen nog niet erg snel was - zijn seizoensbeste staat op 46"41 - moest Jonathan Borlée in Madrid in de B-reeks aantreden. De snelle piste in Madrid, gelegen op 900 meter hoogte, bood dus een kans om zich te plaatsen voor het WK in Doha.

   

  Maar die kans kon Borlée niet grijpen. Hij bleef steken op 46"89, meer dan twee seconden boven zijn nationale record van 44"43. Op de 400 meter bij de mannen is nog geen enkele landgenoot geplaatst voor het WK atletiek in Doha, noch de drie broers Borlée, noch juniorenwereldkampioen Jonathan Sacoor.

   

  Er resten hen nog twee kansen om zich te kwalificeren: het BK atletiek op 1 september en de Memorial Van Damme vijf dagen later op dezelfde locatie, het Koning Boudewijnstadion in Brussel.