Fiorentina-coach is furieus na fopduik van Mertens: "Waar was de VAR?"

  Dries Mertens eiste een hoofdrol op in Firenze.

  Dries Mertens eiste een hoofdrol op in Firenze.

  Op de openingsspeeldag van de Serie A heeft Fiorentina-Napoli zaterdagavond meteen voor vuurwerk gezorgd. Maar na een spektakelmatch met 7 goals ging het toch vooral over de VAR, die onder meer een schwalbe van Dries Mertens liet passeren.

  Stand in groep A
      M W G V +/- ptn
  1. België 3 3 0 0 13-0 9
  2. Spanje 3 1 1 1 7-8 4
  3. Engeland 3 0 2 1 4-6 2
  4. Wales 3 0 1 2 3-13 1

  Dries Mertens drukte in Firenze zijn stempel voor de rust. Met een geweldige knal van buiten de zestien wiste hij de 1-0 van de thuisploeg uit en even later versierde hij ook een strafschop met een duidelijke schwalbe. De ref en de VAR zagen de fopduik van de Rode Duivel door de vingers, waarna Insigne scoorde vanaf de stip.

   

  Fiorentina-coach Vincenzo Montella was na afloop razend. "Het was een overduidelijke schwalbe. Waarom kunnen 5 mensen niet naar de beelden kijken om dat vast te stellen? Volgens de scheidsrechter was het een duidelijke overtreding. Ik begrijp niet dat de VAR niet even naar de beelden kijkt dan."

   

  Montella's team had daarvoor zelf ook een twijfelachtige penalty gekregen na hands van Zielinski, die de bal van dichtbij tegen zijn arm kreeg. "Ik ben het niet eens met het nieuwe reglement over hands, maar ik moet dat wel accepteren. Wat ik niet kan aanvaarden, is die fase met Mertens. Als ik het zondag opnieuw bekijk, zal ik nog bozer zijn."

  De schwalbe van Mertens:

  Mertens' knappe doelpunt: