• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bob Maesen: "Olympisch ticket van Broekx-Peters geeft ons opties"

  Het WK vond plaats in Hongarije.

  Hermien Peters en Lize Broekx in actie.

  Het WK kajak in Szeged heeft België één olympisch ticket opgeleverd: voor de K2 500 meter bij de vrouwen. "Bij de mannen moeten we snel beslissen met welke boot we de meeste kans hebben om Tokio te halen."

  Bob Maesen was heel blij met de vierde plaats van Lize Broekx en Hermien Peters in de K2 500 meter. "Lize en Hermien grepen dan wel naast brons, ze bemachtigden wel een van de felbegeerde olympische tickets", zegt de technisch directeur topsport van de Vlaamse Kajak & Kano federatie.

   

  "Ze plukken de vruchten van hun profstatuut en van de faciliteiten waarop ze een beroep konden doen. Hun ticket op de K2 500 meter geeft ons opties. Het opent meteen ook de poort naar misschien drie Belgische boten in 2 nummers in Tokio, want de K1 500 meter wordt na de K2 gevaren."

   

  "Elk land mag daarin maximaal twee atletes het water op sturen. Uiteraard weten we nu nog niet of we dit zullen doen. Dat hangt af van hun prestaties volgend seizoen in het voorjaar en het overleg dat we met het BOIC zullen hebben", zegt Maesen nog.

  Hermien Peters en Lize Broekx over hun olympische droom

  "Kiezen met welke boot we meeste kans op Tokio hebben"

  Bij de mannen lukte het Artuur Peters niet om individueel of met Bram Sikkens in de K2 olympische kwalificatie af te dwingen. Bob Maesen: "Artuur miste nipt de finale van de K1 1.000m en bewees tot het groepje subtoppers te behoren. Van die subtop kan elke kajakker nog in de Europese of Open olympische kwalificatieregatta aanspraak maken op één van de resterende tickets."

   

  "Het leek ons nog iets te vroeg om alles op de K2 te zetten. We zullen een grondige analyse moeten maken van de mogelijkheden in beide boottypes en pas daarna beslissen we in welk nummer we de meeste kans hebben om Tokio te halen. We zullen die knoop snel doorhakken, zodat iedereen dan exact weet wat hem te doen staat."